Čas priprave: 20 min

Sestavine:

  • 125 g sira Saint Agur
  • 6 svežih fig
  • 50 ml jabolčnega soka
  • 20 g sladkorja
  • 30 g orehovih jedrc
  • 50 ml namiznega belega vina

Postopek priprave:

1. korak
Figam odrežite zgornjo tretjino in iz njih izdelajte pire skupaj z jabolčnim sokom. Za pripravo nadeva v posodi brez olja popecite orehe. Ko so dovolj opečeni, jih odstranite iz posode in na grobo sesekljajte. V isti posodi stopite sladkor, dodajte sesekljane orehe in pustite, da sladkor karamelizira. Odstranite orehe iz posode in pustite, da se ohladijo. V ponev nalijte vino, vmešajte figov pire in na hitro segrejte ter vmes mešajte.

2. korak
Na krožnik postavite nekaj figovega pireja in v sredino dodajte fige. Fige napolnite s sirom Saint Agur, nanj pa položite karamelizirane orehe. Preostanek pireja postrezite v skledi. K tej jedi lahko dodate rezino kruha z oreški.

Nazaj
Sir Caprice des Dieux na žlico
Naprej
Hrustljavi kornet z omako gvakamole in sirom Tartare Provance/Italiano